Egentlig er der noget modsættende i at kalde det glutenfrit rugbrød, da det slet ikke indeholder rug. Det er måske mere korrekt at kalde det et kernebrød, men i daglig tale siger jeg altid selv rugbrød, har i tillagt jer nye vaner og siger kernebrød?
Glutenfrit rugbrød eller ej, den her opskrift er virkelig en jeg ville ønske jeg havde forsøgt mig med noget før. Jeg har selv enten undladt brød til frokost eller købt det ved en bager, et halvklægt brød til rigtig mange penge. Nu har jeg selv prøvet den af nogle gange og forfinet opskriften, så den er lige som jeg synes den bør være.
Der er i denne opskrift brugt surdej, det kan sagtens undlades og udskiftes med ekstra gær. Surdejen giver en ekstra god smag men det kan godt undlades.
Vil du gerne afprøve bagning med glutenfri surdej, så har jeg lavet en mini e-bog med surdejsopskrift og guides som du købes inde på min webshop. E-bogen indeholder foruden opskriften på at starte en glutenfri surdej også 5 gode hverdagsopskrifter med surdej.
Husk at du finder mange flere opskrifter på glutenfrit brød på bloggen ved at klikke lige HER.
Glutenfrit ‘rugbrød’ med få ingredienser
Ingredienser
- 375 ml lunkent vand
- 60 g glutenfri surdej (kan undlades og udskiftes med 10 g ekstra gær)
- 25 g gær
- 10 g loppefrøskaller, fin
- 1 pose glutenfri mørkt kernebrød melmix
- 6 g salt
- 20 g olie
- 80 g solsikkekerner
Sådan gør du
- I en skål blandes vand, surdej og gær
- Tilsæt loppefrøskaller og rør i 10-15 sekunder og tilsæt så melmix, salt, olie og solsikkekerner
- Kom bagepapir i en brødform eller smør den med olie
- Lad det hæve i 1 time på køkkenbordet under fugtigt klæde
- Opvarm ovn på 200 grader over/under
- Drys eventuelt med saltflager og ekstra kerner
- Bag i formen i ca. 60 min
Halløj .
Hvor mange gram er der i en pose mørkt kernebrøds melmix ?
Er lidt i tvivl.
Venligst
H Mette Troulsen
Hej Mette
Hvis det er posen som linkes til i opskriften, så er det 500 g 🙂
Du kan finde linket på posen i ingredienslisten i opskriften.
Mvh. Pernille