Glutenfrit ‘rugbrød’ med få ingredienser

Glutenfri rugbrød

Egentlig er der noget modsættende i at kalde det glutenfrit rugbrød, da det slet ikke indeholder rug. Det er måske mere korrekt at kalde det et kernebrød, men i daglig tale siger jeg altid selv rugbrød, har i tillagt jer nye vaner og siger kernebrød?

Glutenfrit rugbrød eller ej, den her opskrift er virkelig en jeg ville ønske jeg havde forsøgt mig med noget før. Jeg har selv enten undladt brød til frokost eller købt det ved en bager, et halvklægt brød til rigtig mange penge. Nu har jeg selv prøvet den af nogle gange og forfinet opskriften, så den er lige som jeg synes den bør være.

Der er i denne opskrift brugt surdej, det kan sagtens undlades og udskiftes med ekstra gær. Surdejen giver en ekstra god smag men det kan godt undlades.

Ingredienser – Glutenfrit ‘rugbrød’

375 ml lunkent vand
60 g surdej (kan undlades og udskiftes med 10 g ekstra gær)
25 g gær
10 g FiberHusk (køb)
1 pose glutenfri mørkt kernebrød melmix (køb)
6 g salt
20 g olie
80 g solsikkekerner

  • I en skål blandes vand, surdej og gær
  • Tilsæt husk og rør i 10-15 sekunder og tilsæt så melmix, salt, olie og solsikkekerner
  • Kom bagepapir i en brødform eller smør den med olie
  • Lad det hæve i 1 time på køkkenbordet under fugtigt klæde
  • Opvarm ovn på 200 grader over/under
  • Drys eventuelt med saltflager og ekstra kerner
  • Bag i formen i ca. 60 min

Vil du gerne afprøve bagning med glutenfri surdej, så har jeg lavet en mini e-bog med surdejsopskrift og guides som du købes inde på min webshop. E-bogen indeholder foruden opskriften på at starte en glutenfri surdej også 5 gode hverdagsopskrifter med surdej.

Husk at du finder mange flere opskrifter på glutenfrit brød på bloggen ved at klikke lige HER.

Pernille
Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.