En super nem og hjemmelavet is med vanilje. Du kan med fordel variere smagen og tilsætte karameliserede nødder, chokoladestykker eller noget helt tredje alt efter præferencer.
Fordi jeg var så bange for at det skulle ende som en krystalliseret klump, rørte jeg godt rundt i formen 3 gange med en halv times mellemrum. Og resultatet blev fantastisk, så det ekstra arbejde kunne altså betale sig.
Simpel glutenfri vaniljeis
Ingredienser
- 6 æggeblommer
- 100 g sukker
- ½ L piskefløde
- 1 stang vanilje
- 75 g glutenfri mørk chokolade
Sådan gør du
- Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masseI en anden skål piskes fløden stiv uden den bliver for hård
- Bland æggemassen med kornene fra vaniljestangen og pisk til det er uden klumper
- Vend æggemassen i flødeskummenHæld det over i en form på ca. 1 L
- Stil det i fryseren i 3-4 timer
- Inden servering smeltes chokoladen over vandbad og bruges til at pynte isen
Ser ganske enklet lækkert ud 🙂
Du skriver at den sættes på køl i 3-4 timer, men jeg går ud fra, at du mener fryseren. Er det ikke korret?
med venlig hilsen
Tina Simonsen
Undskyld, jo! Fryseren.. Det retter jeg med det samme. Tak for det vågne øje 🙂