Blød og cremet vaniljeis

Marcipanis

En super nem og hjemmelavet is med vanilje. Du kan med fordel variere smagen og tilsætte karameliserede nødder, chokoladestykker eller noget helt tredje alt efter  præferencer.

Fordi jeg var så bange for at det skulle ende som en krystalliseret klump, rørte jeg godt rundt i formen 3 gange med en halv times mellemrum. Og resultatet blev fantastisk, så det ekstra arbejde kunne altså betale sig.

Vaniljeis

Simpel glutenfri vaniljeis

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 4 timer
Ret Dessert, Is, Søde sager
Antal 1 L

Ingredienser
  

  • 6 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • ½ L piskefløde
  • 1 stang vanilje
  • 75 g glutenfri mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masseI en anden skål piskes fløden stiv uden den bliver for hård
  • Bland æggemassen med kornene fra vaniljestangen og pisk til det er uden klumper
  • Vend æggemassen i flødeskummenHæld det over i en form på ca. 1 L
  • Stil det i fryseren i 3-4 timer
  • Inden servering smeltes chokoladen over vandbad og bruges til at pynte isen
Marcipanis
Pernille

, , , ,

2 Responses to Blød og cremet vaniljeis

  1. Tina Simonsen 6. juni 2015 at 19:54 #

    Ser ganske enklet lækkert ud 🙂
    Du skriver at den sættes på køl i 3-4 timer, men jeg går ud fra, at du mener fryseren. Er det ikke korret?
    med venlig hilsen
    Tina Simonsen

    • Pernille 1. juli 2015 at 14:18 #

      Undskyld, jo! Fryseren.. Det retter jeg med det samme. Tak for det vågne øje 🙂

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.