Ud over en masse pølser, var noget af det, jeg fik med mig hjem fra Bolig & Mad messen sidste weekenden, et lille glas fra Konnerup & Co. med flydende karamel med havsalt. Jeg har siden gået og tænkt over, hvordan jeg skulle bruge den søde masse, og hvilke opskrifter jeg skulle finde på at bikse den ind. Jeg købte den simpelthen kun fordi den smagte godt, og ikke fordi jeg havde den store ide til, hvad jeg skulle bruge den til. Det er dyre dråber, så gå til spilde skulle de i hvert fald ikke.
Opskriften på gode glutenfri pandekager er ofte noget folk efterspørger, når de får konstateret cøliaki, så jeg vil gerne give jer min opskrift på glutenfri pandekager, som smager lige præcis som glutenfri pandekager skal smage.
Det her er den bedste opskrift på glutenfri pandekager, jeg har været omkring, siden jeg fik cøliaki. Jeg vil vove at påstå, at man ikke kan smage, det er en glutenfri udgave. Jeg tror stort set alle mennesker må have sig en pandekage-version, som topper alt andet. Jeg har haft Nutella som top 1, lige siden jeg første gang smagte det. Men jeg vil sige, at den altså har fået sig en skarp konkurrent i de gyldne dråber af flydende karamel fra Konnerup. Men der røg skam også en glutenfri pandekage ned med den altid gode Nutella. Andet ville jo være mærkeligt!
Er du ikke til de helt søde sager, eller vil du gerne have en sundere version af glutenfri pandekager, så kan du med fordel se min opskrift på sunde glutenfri pandekager her.
Glutenfri pandekager
Ingredienser
- 4 æg
- 4 ½ dl mælk
- 160 g lys melmnix, fx. Schär mel mix B
- 2 spsk. sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 40 g smør
Sådan gør du
- Pisk æg og halvdelen af mælken sammen i en skål, til det får en luftig konsistens.
- Tilsæt sukker og vaniljesukker og pisk det godt sammen.
- Sigt melet ned i blandingen, mens du rører godt rundt. Melet kan nemlig meget let klumpe sammen og når først den er det, så er de næsten umulige at få rørt ud.
- Tilsæt resten af mælken under omrøring.
- Stil dejen på køl i ca. 15 min og pisk det godt herefter.
- Varm en pande og smelt en lille smørklat herpå.
- Hæld omkring 0,7 dl af dejen på panden og fordel dejen over panden.
- Steg på begge sider.
Hej.
Ser lækre ud. Har du erfaring med om de kan fryses?
Vh Britta
Hej Britta. De kan sagtens fryses og så lunes i ovnen.
Held & lykke med dem 🙂
Pernille
Hejsa hvor kan jeg købe det mel som du beskriver??
Hej 🙂 Rød finax kan du købe i REMA1000, Bilka og Meny. Schär har de i Bilka, Føtex og Kvickly 🙂
Hej Pernille
Vi skal have en gæst med glutenallergi på fredag, og jeg har prøvebagt dine pandekager her til morgen. De smager fuldstændigt fantastisk, og jeg glæder mig til at servere dem ?. De bliver serveret med en daddelsirup, jeg har fundet i en helsekostbutik.. I øvrigt kan jeg oplyse, at jeg kunne få både Rød Finax og Schär i SuperBrugsen. Tak for din blok – det er en stor hjælp for os, der ikke ved så meget om glutenintolerance.
Hej Lykke! Tusind tak for din søde besked, hvor er jeg glad for at du kan få noget ud af alle mine indlæg herinde og ikke mindst at opskrifterne smager jer 🙂
Hej Pernille
Prøvede disse i går, og de var en stor succes hos vores søn, der har cøliaki.
I listen over ingredienser, skriver du mælk – hvilken mælk bruger du; let-, sød-, kærnemælk?
VH Jens
Hej Jens
Jeg bruger den mælk vi lige har, men de er bedst med sød/letmælk. Men oftest laver jeg dem selv med mini eller skummetmælk 🙂
Du skriver tilsæt salt men hvormeget står ikke i opskrift?
Det var en slåfejl fra min side i opskriften 🙂 Det er rettet nu, uden salt 🙂