Denne opskrift på en glutenfri chokoladeroulade er super simpel og du får den blødeste og saftigste kage ud af det. Generelt er en glutenfri roulade en fantastisk ting at bage, da den kræver få ingredienser og altid bliver dejlig svampet og lækker.
Desuden er det muligt at variere den i et utal af forskellige smage i form af skum og fyld. Her har jeg lavet den helt simpel, en chokoladeroulade med chokoladefyld med milde smage. Den er toppet med flødeskum og blåbær, du vil også sagtens kunne tilføje bær i skummet, den gik dog ikke herhjemme da den skulle serveres for en 3årig, som æk’ spiser blåbær.
Glutenfri Chokoladeroulade
Udstyr
- sprøjtepose med stjernetyl
Ingredienser
Roulade
- 3 æg
- 1½ dl sukker (gem 1 spsk til drys)
- ¾ dl kartoffelmel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 spsk kakaopulver
Fyld
- 1½ æggehvide
- 1 spsk sukker
- 75 g mælkechokolade, uden gluten
- 3 dl piskefløde
- 1 blad husblads
- blåbær til pynt
Sådan gør du
Roulade
- Opvarm ovnen til 200 grader
- Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse
- Bland kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker sammen og vend det i æggemassen
- Fordel dejen på en bradepande med bagepapir
- Bag ved 200 grader i 7-8 minutter
- Drys det gemte sukker over et stykke bagepapir og vend den friskbagte roulade ud herpå
Fyld
- Imens den køler af laves skummet ved at piske æggerhviderne stive sammen med sukker
- Kom 2 spsk fløde i en lille kasserolle resten af fløden piskes til skum i en skål
- Kom lidt af fløden i en sprøjtepose med stjernetyl
- Læg husblads i blød i en skål med koldt vand og opvarm imens fløden så den er lun, den skal ikke koge
- Kom husblassen i fløden og rør godt så du er sikker på den er helt opløst
- Hak chokoladen og smelt den over et vandbad
- Kom den lune fløde med husblads op i chokoladen og bland den godt
- Vend derefter chokolademassen i æggeskummet
- Tilsidst vendes flødeskummen heri
- Fordel chokoladeskummet over den kolde rouladebund og rul den sammen til en roulade
- Til den tildækket på køl i mindst 2 timer
- Pynt med flødeskum og friske bær
Hejsa
Hvornår kommes nødderne i dejen og skal de blot hakkes ellers blendes?
Hov, det var vidst en lille fejl der havde sneget sig med. De skal slet ikke i denne dej 🙂
Ok, tak for svar. Kan se der mangler kakao k dejen. Kan det passe?
Ja, det er da gået alt for stærkt for mig med den her. Tak for det skarpe øje 🙌🏻
fin roulade vil prøve om det også går til lagkagebund
Det tror jeg bestemt den kan, så skal den bare laves tyndere 🙂