Disse glutenfri kokostrøfler med hvid chokolade er et genialt alternativ til julens marcipankonfekt. Ikke alle tåler marcipan lige godt, da nogle typer marcipan inderholder glucosesirup som kan være udvundet af hvede.
Derfor gør jeg i julen lidt for ikke at spise alt for meget marcipan. Jeg selv tåler dog Odense Marcipan i små mængder. Men i julen er der også marcipan i mange ting, så her kommer disse små lækre glutenfri kokostrøfler med hvid chokolade ind i billedet som et fantastisk supplement. De er oven i købet super simple at lave og smager sødt og dejligt af jul.
Opskriften er markeret som reklame da den er udviklet for REMA1000. Du finder altså også opskriften i deres glutenfri opskriftsunivers.
Søger du flere glutenfrie opskrifter, så finder du mine glutenfri juleopskrifter HER og glutenfri søde sager HER.
Glutenfri kokostrøfler med hvid chokolade
Ingredienser
- 100 g hvid chokolade, uden gluten
- ½ vaniljestang
- ½ dl kondenseret mælk
- 30 g smør
- Skal fra 1/2 appelsin (kan også udskiftes med limeskal)
- 1½ dl kokosmel
- 1 dl kokosmel til at trille kuglerne i
Sådan gør du
- Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
- Tilsæt kornene fra vaniljestangen, kondenseret mælk og smør til skålen.
- Riv appelsinen på et fint jern og tilsæt det til de øvrige ingredienser.
- Placer skålen over vandbad til det er smeltet sammen til en samlet masse.
- Tilsæt kokosmel og rør det godt sammen.
- Tag skålen fra vandbadet og sæt trøffelmassen på køl i en lukket beholder i mindst 3 timer.
- Tag trøffelmassen fra køl
- Tril små kugler (ca. 20-25 stk.). det passer nogenlunde med en teske.
- Tril kuglerne godt i kokosmel, så de er dækket hele vejen rundt.
- Opbevares i lukket beholder i køleskabet (De serveres bedst kølige)
Der er endnu ingen kommentarer.