Christians Italienske Frikadeller

Glutenfri frikadeller

Der er en ret, som jeg altid plager min kæreste om at lave til mig, hans italienske frikadeller. De er simpelthen så gode og sprængfyldt med smag fra krydderierne og saftige på grund af den friske mozzarella. Han laver den som en rigtig pastaret med tomatsovs og det hele til. Det er simpelthen så lækkert og af en eller anden grund laver han det bare bedre end mig. Jeg har fået lov til at dele hans lille signaturret med jer her på bloggen.

Ingredienser (3 personer)

500 g hakket kalv og flæsk
1 frisk mozzarella
1 æg
1 stor håndfuld frisk basilikum
1 stor håndfuld frisk oregano
3 fed hvidløg
1 stor spsk kartoffelmel
1 tsk Husk
½ dl mælk
Salt & Peber

Smør

  • Hak hvidløg og krydderier fint.
  • Bland dem sammen med resten af ingredienserne i en skål.
  • Form dejen til små frikadeller med en ske.
  • Opvarm en pande med en stor smørklat.
  • Steg frikadellerne på panden til de bliver fine gennemstegt og brune.
Ingredienser – Tomatsovs

1 ds tomat
¼ l piskefløde
2 fed hvidløg
Salt & Peber

  • Snit hvidløgene fint og svits dem i en lille klat smør i en gryde.
  • Tilsæt de resterende ingredienser og lad det småkoge til det bliver tykt og cremet.

Jeg serverede den førhen altid med glutenfri spaghetti eller pasta. Men efter, jeg er begyndt at sortere de største kilder af stivelse fra, har jeg lavet dem med grøntsagsspaghetti lavet af gulerod og squash. Det smager super godt og giver en dejlig mæthedsfornemmelse. Plus, det er meget billigere end glutenfri spaghetti. Er man ikke til spaghetti eller tomatsovs, kan man også bruge dem som helt almindelige frikadeller. Dagen efter er de også geniale på madpakken sammen med fx grøntsagsstave.

Glutenfri italienske frikadeller

Pernille H Petersen

, , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.