En simpel og velsmagende mexikansk inspireret ret serveret med ris, en simpel guacamole og nachos chips.
Denne ret er lavet med hakket svinekød, da det oftest kan findes på tilbud men du kan også sagtens bruge enten okse eller kyllingekød for variationer. Du må ikke lade dig skræmme af denne simple ret har en lang ingrediensliste, det meste er krydderier som du måske allerede har i køkkenskuffen?
For det er en rigtig velsmagende ret som er super hurtigt at lave og derfor gør sig fremragende til hverdagsmad.
Hurtig mexipande med guacamole og ris
Ingredienser
- 3 dl ris
- 1 rød peber
- 1 gul peber
- 1 stor tomat
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 400 g hakket svinekød
- ½ dl majs (140g drænet vægt)
- salt & peber
- ¼ tsk. gurkemeje
- ½ tsk. stødt ingefær
- ½ tsk. koriander tørret
- ½ tsk. chilipulver (juster efter styrke)
- ¼ tsk. spidskommen
- 1 håndfuld frisk basilikum (eller 1/2 tsk. tørret)
- ½ tsk. oregano
- ¼ tsk. timian tørret
- ½ tsk. rosmarin
Guacamole
- 2 avokado
- 2 spsk. creme fraiche (9%)
- 1 tsk. hvidløgspulver (eller 1 fed)
- Salt og peber
Øvrigt
- 100 g nachos chips, uden gluten
- Brug eventuelt lidt creme fraiche ved servering som topping
Sådan gør du
- Kog risene som anvist på pakken
- Lav guacamole ved at mose eller blende avokado, creme fraiche og hvidløgspulver sammen og smag til med salt og peber
- Skær peberfrugterne ud i tynde strimler eller tern
- Skær tomaten ud i mindre stykker
- Snit rødløg og hvidløg fint
- Opvarm en pande med lidt olie
- Tilsæt rødløg og hvidløg og lad det blive glasklart
- Tilsæt hakket svinekød og lad det få lidt farve
- Tilsæt peberfrugter, tomat og majs
- Tilsæt alle krydderierne og smag til med salt og peber
- Server med de kogte ris og guacamolen samt nachos chips
Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram på @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi.
Der er endnu ingen kommentarer.