
Grillede gulerødder og blomkål på en feta- og avokadocreme er det perfekte tilbehør til sommerens grillmad – eller som en farverig ret på tapasbordet. En ret, der kombinerer varme, sprøde grøntsager med en frisk og saltet creme og knasende nødder. Det hele toppes med revet havarti, der smelter let over de lune grøntsager og giver ekstra dybde i smagen.
Denne opskrift er enkel men imponerende i smag og tekstur. De grillede gulerødder og blomkål får en dejlig sødme og let ristet smag, som står i flot kontrast til den cremede base. Feta og avocado blendes til en blød og smørbar creme, der både tilfører fedme og friskhed til retten.
Som prikken over i’et drysses der med ristede nødder – fx cashewnødder men du kan også bruge saltede mandler, som tilføjer det perfekte crunch. Den revne havarti smelter let og giver retten en mild karakter, som løfter smagsoplevelsen yderligere.

Grillede gulerødder og blomkål på en feta- og avokadocreme
Ingredienser
- 4 gulerødder
- ½ blomkål
- 1 ½ avokado
- 130 g Puck ost
- 2 dl creme fraiche 18%
- 2 fed hvidløg
- ½ lime, saften
- 1 tsk. honning
- 100 g cashewnødder
- 1 håndfuld persille
- 20 g modnet havarti
- Salt & Peber
Sådan gør du
- Vend gulerødder og blomkål i olie, salt og peber
- Grill i ca. 20 min. De skal være møre med bid
- Blend avokado, puckost, creme fraiche, limesaft, hvidløg og lidt honning til en cremet dip
- Rist cashewnødder og hak persille
- Anret grøntsagerne ovenpå cremen og top med nødder, persille og evt. lidt revet havarti.
Retten kan serveres lun eller ved stuetemperatur og er nem at forberede i god tid. Og det bedste? Den er naturligt glutenfri og fuld af farver og smag.
Prøv den næste gang du griller eller når du vil imponere dine gæster med en smuk og velsmagende ret fyldt med grøntsagsglæde.
Vil du have flere opskrifter på glutenfri tilbehør, så kan du finde dem lige her.
Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram på @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi.







Der er endnu ingen kommentarer.