Som lovet, vil jeg her i januar stille skarpt på de lidt sundere retter, som ikke indeholder brugen af glutenfri erstatningsprodukter.
Jeg havde her i efteråret en periode på 2-3 måneder, hvor jeg stort set ikke spiste hverken sukker eller kulhydrater. Ikke nok med, at det hjalp på figuren, så gjorde det altså også noget rigtig godt for energien og overskuddet. At få mere energi i hverdagen er noget, jeg har bøvlet en del med, siden jeg fik konstateret min cøliaki. Og dette er den bedste metode, jeg endnu har prøvet. Så derfor skydes året altså i gang med kroppen fyldt af overskud og energi.
Jeg har også lidt sundere snacks i ærmet, det skal jo ikke være helligt, bare fordi det er til den sunde side. Så fortvivl ikke, jeg vil også byde ind med lidt snask. Og er I ikke til den sunde inspiration, så lavede jeg i går en killer lagkage til min kærestes fødselsdag, den, lover jeg, kommer på bloggen i morgen 🙂
I dag har jeg til aften fået en rigtig god bøf – der skal lidt luksus til nu, hvor det er feriens sidste dag. Hertil har jeg lavet en selleripure, præcis som jeg lærte det inde i TV2’s Go’ Appetit. Den var nemlig rigtig god og proppet med smag. Og da der for tiden er virkelig billige rodfrugter, smed vi sådan en pose i ovnen.
Her til skar jeg gulerødder, rødbede og pastinakker ud i stave, blandede det godt med olie, salt og peber og dryssede herefter med Urtekrams kartoffelkrydderi. Det bages i ovnen i ca. 30 min ved 200 grader.
Selleripure
Ingredienser
- ½ knoldselleri
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 4 dl mælk
- 2 laurbærblade
- ½ citron
- salt & peber
Sådan gør du
- Skær selleri, løg og hvidløg i grove tern
- Kog det i mælken sammen med laurbærbladene til det er blødt
- Tag laurbærbladene op
- Blend massen til alle klumperne er væk
- Tilsæt saften fra en halv citron
- Smag til med salt og peber
Der er endnu ingen kommentarer.