Som den opmærksomme læser nok har luret, er jeg blevet gladere og gladere for at bruge grøntsager i min glutenfrie bagning. Jeg synes, især at det fungerer fantastisk godt i koldhævet brød men for den sags skyld også i almindelige boller.
Jeg er lige for tiden rigtig glad for gulerod, squash og grøntsager i den dur, som indeholder en del vand. Men hvorfor er det lige, jeg synes, det er så smart?
- Grøntsager gør brødet sundere da grøntsagerne er meget lavere i kalorie indhold end mel.
- De er med til at give brødet meget mere fugt og derfor mindre tørt, hvilket ofte er et problem med glutenfri bagværk.
- Grøntsagerne mætter mere og bruger man brødet til frokostboller, så har man et sundt mættende måltid.
- Da glutenfri mel er dyrt, så hjælper grøntsagerne på at bage lidt billigere end hvis man bager uden.
Man behøver ikke bruge squash og gulerod, man kan som sådan skifte det ud med mange andre spændende ting, hvis man har lyst til at prøve andre lækre grøntsager. I har indtil nu set min opskrift på spinatbrød HER og soltørret tomat HER mine koldhævede morgenboller HER og gulerodsbrud HER.
Har du en favorit opskrift med grøntsager i glutenfrit brød?
Der er endnu ingen kommentarer.