Glutenfri gulerodsbrud

Glutenfri gulerodsbrud

//Indlægget er sponsoreret af REMA1000

Her kommer en rigtig weekend-opskrift, nemlig på koldhævede lækre glutenfri gulerodsbrud. Jeg er vild med koldhævede morgenboller, det gør det så meget lettere at lave friskbagt brød om morgenen, da det meste arbejde er gjort dagen i forvejen og dejen hæver over natten.

Disse glutenfri gulerodsbrud er så luftige og lette at de er en fryd af køre indenbords om morgenen og de gør sig samtidig genialt til madpakken som en frokost bolle med fyld. Desuden er der ikke ret langt til en laktosefri version, hvis man er så uheldig hverken at kunne spise gluten eller laktose.

Ingredienser – Glutenfri Gulerodsbrud (9-11 stk.)

350 ml lunkent vand
30 g gær
50 g smør (laktosefri for boller uden laktose)
3 g salt
1 spsk. honning
45 g solsikkekerner
380 g glutenfri Orange finax mel
5 mellemstore gulerødder
1 æg

  • Skræl og riv gulerødderne groft.
  • I en skål opløses gæren i det lunkne vand.
  • Tilsæt salt, honning, solsikkekerner, de revne gulerødder og smør og rør grundigt rundt.
  • Sigt melet og rør rundt i dejen i omkring 5 minutter til den har en lind, sammenhængende konsistens.
  • Sæt dejen på køl i minimum 4 timer gerne natten over.
  • Tag dejen fra køl og slå et æg ud over dejen.
  • Med en kniv hakkes blandingen til ægget er blandet godt ind i dejen.
  • Med en ske placeres omkring en spiseskefuld dej på en bageplade. Bollerne må gerne ligge tæt, da de hæver og bliver til brud med bløde sider.
  • Lad dem efterhæve i omkring 30 minutter og bag dem i 12-15 minutter i en opvarmet ovn på 200 grader eller til det lyder hult, når man slår på undersiden af bollen.

Jeg har bagt dem flere gange og er vild med mine glutenfri gulerodsbrud. De er geniale en weekendmorgen med smør og ost.

Er du op jagt efter andet bagværk, så tag et kig på mine andre glutenfrie opskrifter HER.

Glutenfri gulerodsbrud

Pernille H Petersen

, , , , ,

6 Responses to Glutenfri gulerodsbrud

  1. Mette 9. marts 2016 at 20:43 #

    Hej Pernille. Har du prøvet at fryse dem?

  2. Ditte 12. marts 2016 at 8:43 #

    Mine blev mega flade efter de havde været i ovnen 🙁

  3. Line 24. februar 2017 at 14:11 #

    Hej.
    Hvad vil du bruge af mel i stedet for orange finax? Og gerne mel uden hvedestivelse, da min datter ikke tåler dette.
    Mvh Line

    • Pernille 24. februar 2017 at 14:15 #

      Hej Line 🙂
      Jeg har også prøvet med Schärs mel mix B og REMA1000’s glutenfrie lyse brødblanding – de nyeste udgaver af den fra REMA er nu helt glutenfri, så sørg for at læse bagpå 🙂

  4. Lisa 6. september 2018 at 10:28 #

    Hvor ser de lækre ud 🙂
    Jeg kan desværre ikke bruge rema1000 røde melblanding da der er mælk i. Hvilken vil du anbefale mig at bruge i stedet? 🙂 Jeg er ret ny i det glutenfrie køkken, så tager imod råd med kyshånd.

    • Pernille 9. september 2018 at 18:59 #

      Det kunne være den blå Finax, den er nemlig også uden laktose 🙂 Jeg har også selv brugt Schär mel mix B, men den ved jeg ikke om indeholder mælk 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.