Opskriften på glutenfri bechamel sauce er lettere end man tror, det kan lyde omstændigt. Jeg er endu ikke stødt på en købe-løsning, men bruger i stedet et tykt lag revet mozzarella i stedet for saucen, hvis jeg ikke selv orker at lave det. Der er dog ingen sammenligning med når man får bachamel sauce i sin lasagne.
Den fungerer med forskellig glutenfri mel, der er i denne opskrift brugt fuldkornsrismel, men du kan også bruge TJOIS basis melmix, nogle er også glade for at bruge Jyttemel, den smager dog for meget til min smag.
Denne opskrift passer til en lasagne med 400 g kød og en pakke lasagneplader.
Når man lige samler lasagnen kan den glutenfri bechamel sauce godt virke lidt gummi-agtig i konsistensen, men den sidder lige i skabet når først lasagnen er bagt. Bliver den for sej, så kan du tilsætte mere mælk.
Glutenfri bechamel sauce
Ingredienser
- 20 g smør
- 3 spsk. fuldkornsrismel
- ½ l mælk
- ¼ tsk. revet muskatnød
- 30 g revet parmesan
- salt & Peber
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde ved middel varme
- Kom en spiseske mel i gryden af gangen under grundig omrøring
- Tilsæt mælken lidt efter lidt under kraftig omrøring
- Lad saucen koge på svag varme i 5-10 minutter
- Tilsæt ost og rør rundt til det er fordelt i saucen
- Smag til med salt og peber
Jeg bruger maizena majsstivelse i min bechamelsauce og det virker også fortrinligt 🙂
Nogle gange er det meget nemmere end man tror at lave ting fra bunden selv. Vi er bare ikke vokset op med det og så lyder det uoverskueligt.
Jeg har altid “snydt” og undladt at forkoge de glutenfrie lasagneplader, selvom der står man skal og så er de 1000 gange bedre.