Glutenfri bechamel sauce og lasagneplader

Reklame sort mindre mindre

Glutenfri bechamel sauce

Kender I de der glutenfrie lasagneplader, som skal koges forinden man laver en lasagne, det har jeg brokket mig over HER. Jeg har dog fået lov til at teste de relativt nye lasagneplader fra Urtekram, som blandt andet kan købes HER. Og selv om jeg stadig synes, prisen er liiidt pebret (og stadig de fleste gange vil ty til min gode gamle auberginelasagne), så må jeg sige at jeg er dybt imponeret over både smag on konsistens. De smager lige præcis, som sådan nogle skal smage.

Da jeg for en gangs skyld lavede en helt ægte lasagne, ville jeg forkæle min kæreste med den helt rigtige slags med en glutenfri bechamel sauce, han er nemlig vild med lasagne. Jeg snyder nemlig normalt og bruger i stedet et tykt lag revet mozzarella i stedet for saucen. Det smager rigtig fint og er let og bekvemt, men det er ikke helt så genialt som en glutenfri bechamel sauce.

Jeg har derfor prøvet mig frem til en opskrift, som fungerer med glutenfri mel, og jeg må sige, det er noget lettere end jeg gik og troede.

Ingredienser – Glutenfri bechamel sauce (1/2 liter)

20 g smør
3 spsk. glutenfri mel (Orange Finax eller Schär melmix B)
1/2 l mælk
1/4 tsk. revet muskatnød
30 g revet parmesan
Salt & Peber

  • Smelt smørret i en gryde ved middel varme
  • Kom en spiseske mel i gryden af gangen under grundig omrøring
  • Tilsæt mælken lidt efter lidt under kraftig omrøring
  • Lad saucen koge på svag varme i 5-10 minutter
  • Tilsæt ost og rør rundt til det er fordelt i saucen
  • Smag til med salt og peber

Denne opskrift passer til en lasagne med 400 g kød og en pakke lasagneplader.

Når man lige samler lasagnen kan den glutenfri bechamel sauce godt virke lidt gummi-agtig i konsistensen, men den sidder lige i skabet når først lasagnen er bagt.

Glutenfri bechamel sauce

Glutenfri bechamel sauce

Pernille H Petersen

, , ,

One Response to Glutenfri bechamel sauce og lasagneplader

  1. Tekla Bach 17. juni 2016 at 22:36 #

    Jeg bruger maizena majsstivelse i min bechamelsauce og det virker også fortrinligt 🙂

    Nogle gange er det meget nemmere end man tror at lave ting fra bunden selv. Vi er bare ikke vokset op med det og så lyder det uoverskueligt.

    Jeg har altid “snydt” og undladt at forkoge de glutenfrie lasagneplader, selvom der står man skal og så er de 1000 gange bedre.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.