Glutenfri frokostboller med soltørret tomat

Glutenfri frokostboller med soltørret tomat

Kan du også blive lidt tror af glutenfrit brød, så skal du prøve disse glutenfri frokostboller med soltørret tomat.

Jeg kender godt til at synes udvalget er kedeligt. Det hele er meget ens og alle lyst eller groft uden yderligere variation. Derfor eksperimentere jeg altid rigtig meget med glutenfri brød og brødblandinger, da det er rart altid at have en god bolle i fryseren, hvis man skal ud at spise eller til ugens frokost/madpakker.

Jeg synes, altid det er ret lækkert at tilsætte forskellige ting med en god smag til de klassiske brødblandinger og det mundede ud i de her lækre glutenfri frokostboller med soltørret tomat, som egner sig perfekt som brød til en aften med tapas eller som frokostbolle med fyld.

Et rigtig godt tip til at få glutenfri brød til at hæve, er at lade det stå på en varm bageplade. Jeg plejer altid, at varme ovnen op med en bageplade i mens jeg blander og ælter dejen. Så deler jeg det ud til boller, tager bagepladen ud af ovnen og placere bollerne på dem mens de hæver. Det giver en rigtig god effekt og et meget bedre resultat.

Opskriften er lavet på den melblanding som fåes i REMA 1000. Men opskriften kan overføres på din egen yndlingsbolleopskrift. De kan sagtens fryses, så du kan med fordel bage til fryseren så du løbende kan tage op når de skal bruges.

Glutenfri frokostboller med soltørret tomat

Glutenfri frokostboller med soltørret tomat

Forb. tid 1 time 15 minutter
Tilb. tid 18 minutter
Samlet tid 1 time 33 minutter
Ret Brød, Frokost
Antal 5 boller

Ingredienser
  

  • 220 ml lunkent vand
  • 25 g gær
  • 10 g olie
  • ½ tsk. sukker
  • 3 g salt
  • 1 æg
  • 1 glutenfri burgerbolle melblanding fra REMA1000
  • 70 g soltørrede tomater
  • ½ tsk. flagesalt

Sådan gør du
 

  • Hæld væden fra de soltørrede tomater og hak dem i små stykker.
  • Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt sukker, æg og olie. Tilsæt brødblandingen og rør godt til du har en ensartet tynd dej.
  • Tilsæt straks de soltørrede tomater og rør rundt til de er jævnt fordelt. 
  • Form dejen til boller, med olie eller vand på hænderne, drys med salt og lad dem hæve overdækket med et klæde, lunt i en times tid.
  • Opvarm ovnen til 210 grader.
  • Bag bollerne på 210 grader i 15-18 min. 
  • Tip: Du kan inden bagning pensle dem med æg hvis du vil have dem blanke.

Ved at klikke HER får du alle mine opskrifter på glutenfri brød.

Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram på @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi.

Glutenfri frokostboller med soltørret tomat
Pernille

, , , ,

4 Responses to Glutenfri frokostboller med soltørret tomat

  1. Gurli 31. marts 2016 at 17:16 #

    Hej
    Det er spændende side du har!

    Jeg eksperimenterer noget med glutenfrit brød, da vi er flere, der er intolerente i min familie. Har prøvet dette nu og synes dejen er meget fast… Skal den være det?
    De står til hævning nu?.
    Vh Gurli

    • Pernille 31. marts 2016 at 18:33 #

      Hej Gurli
      Mange tak 🙂
      Ja, altså hvis du har brugt melbehandling fra REMAs Vitamille, så er de lidt faste i det 🙂
      Pernille

  2. lidia 9. juli 2022 at 17:45 #

    Hej

    Jeg vil høre hvilken bageform du bruger til at bage brød I?

    hilsner lidia

    • Pernille 22. august 2022 at 10:36 #

      Hej Lidia
      Hvilke brød tænker du på?

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.