Dette er en super simpel opskrift på nogle hurtige glutenfri grove boller der er ideelle til frokosten og især madpakken.
Det kan være rigtig svært at finde de gode glutenfri alternativer når det kommer til madpakken og frokostmåltidet. Når rugbrød ikke længere er en mulig og det meste glutenfri brød bestemt ikke er spændende, hvis det ikke enten er lunt eller nybagt. Men disse glutenfri grove boller er så bløde og lækre. De indeholder få simple ingredienser og er super hurtige at lave da de ikke kræver hævetid.
Du finder den kernebrøds melmix jeg har brugt via link i opskriften.
Du kan variere opskriften i flere retninger ved at tilsætte andre eller flere frø/kerner. Du kan også sagtens lave dem til en sundere snack ved tilføje tranebær eller rosiner.
De holder sig lækre og saftige i mindst 2 dage efter bagning ved opbevaring i lufttæt beholder. De kan også fryses og tøes op, så du kan sagtens bare en større portion og fryse ned til senere brug.
Jeg ville selv bruge dem i madpakken med lækkert pålægsfyld som en sandwichbolle. Men de er også testet under leverpostejen herhjemme en grå mandag og det egner de sig også fantastisk godt til.
Mangler du andre lækre brødopskrifter? Så kig forbi mit opskrifts arkiv lige HER.
Glutenfri grove boller
Ingredienser
- 3 æg
- 250 ml vand
- 5 g salt
- 1½ tsk. bagepulver
- 200 g TJOIS mørkt kernebrød melmix
- 2 spsk hirseflager
- 20 g loppefrøskaller, fin
- 2 spsk solsikkekerner
Sådan gør du
- Opvarm ovnen på 200 grader varmluft
- Bland æg og vand
- Bland øvrige ingredienser i en anden skål og rør let i det
- Kom de tørre ingredienser i ægge blandingen mens du rører
- Lad hvile 5-10 min
- Form med ske på bageplade
- Bag i 20-25 min (alle ovne bager forskelligt. De skal gerne opnå en kernetemperatur på mindst 95 grader)
Hej
Tak for de fine opskrifter og blog indlæg.
Jeg kunne godt ønske mig opskrifter der ikke er baseret på mel blandinger. De er dyre (kg pris) og ikke altid let tilgængelige.
Håber du vil lave nogle opskrifter hvor det er basale ingredienser der indgår.
På forhånd tak.
Hej Ken
Tusind tak for din kommentar.
Jeg laver altid de opskrifter der bliver bedst. Jeg giver dig ret i både at blandinger kan være dyre og utilgængelige. Men jeg synes også de giver det bedste resultat 🙂 Men jeg skal helt sikkert nok have det in mente fremover 🙂
Rigtig god aften 🙂
Super lækker opskrift – den virker med basismel også 🤩
Hej
Tak for en god og informativ side. Ville det være muligt i opskrifterne også at oplyse hvor mange kulhydrater der er i brød og boller? Jeg forsøger så vidt muligt at undgå for mange.. tak 🙂