Det her venner, det er altså genialt! Glutenfri pizzaboller til alle os der savner den saftige lækre pizzasnegl.
Det kan være så pokkers svært, det med at fylde madpakken med noget spændende på en glutenfri kost. Jeg kender det fra mig selv, nogle gange vil man bare gerne have en pizzasnegl som alle de andre. Det må nemlig også gerne være spændende at åbne madpakken selv om den skal være glutenfri.
Jeg har prøvet et utal af gange med alle mulige opskrifter og forsøg på pizzasnegle. De kan sagtens komme til at smage godt, men det bliver hurtigt tørt. Rigtig tørt. Derfor tror jeg vi skal tænke anderledes. Tænke på at binde så meget fugt i dejen som overhovedet muligt og dermed gå en lille smule på kompromis med udseendet. For skal dejen indeholde så meget fugt, så kan den ikke formes og rulles.
De er som alt andet bagværk bedst som nybagte, men de holder sig fint saftige og bløde på 2.dagen.
De er fryseegnet og du kan derfor sagtens lave en stor portion når du alligevel skal i gang med at prep’ til madpakken.
Vil du se andre spændende brød opskrifter så klik HER, vil du se frokost opskrifter så finder du dem HER.
Glutenfri pizzaboller
Ingredienser
- 3 æg
- 250 ml vand
- 20 g loppefrøskaller, fin
- 1½ tsk bagepulver
- 4 g salt
- 75 g TJOIS glutenfri basis melmix
- 75 g majsmel
- 50 g fuldkornsrismel
- 100 g skinkestrimler
- 2 store spsk pizza sauce
- 75 g revet ost
- 1 tsk oregano
Sådan gør du
- Opvarm ovnen på 200 grader varmluft
- Bland æg og vand i en skål
- I en anden skål blandes melmix, rismel, majsmel, loppefrøskaller, bagepulver og salt grundigt sammen
- I en tredje skål blandes pizza sauce, skinkestrimler, revet ost og oregano
- Først blandes melblandingen over i æggeblandingen ved hurtig omrøring. Gerne med et piskeris så du undgår klumper. Hurtigt herefter tilsættes pizzablandingen og røres rundt. Dette behøver ikke fordeles jævnt i dejen
- Lad dejen hvile ca.10 minutter
- Med en ske placeres dejen som små boller på en bageplade beklædt med bagepapir
- Bag I 20-22 min midt i ovnen
Der er endnu ingen kommentarer.