Glutenfri Hveder

Glutenfri hveder

Denne fredag er Storebededag, hvilket betyder varme hveder for mange. Lige siden jeg fik cøliaki, har jeg fået lidt alternative glutenfri hveder i form af toastbrød, tørre boller eller knækbrød, når familien skulle hygge med varme hveder.

Men i år har jeg af REMA1000 fået udfordringen om at lave en god opskrift på glutenfri hveder. Så efter mange forsøg, fandt jeg endelig en opskrift, som er virkelig god og smager som glutenfri hveder skal smage. Opskriften er i deres tilbudsavis i denne uge (og her på deres hjemme side) jeg er virkelig glad og benovet over at se hvor mange af jer, som allerede har forsøgt sig med min opskrift og postet billeder inde på Facebook. Lægger I billeder op på Instagram, så tag mig gerne med @glutenfrimagi, det er så sjovt at se når I prøver mine opskrifter af.

Jeg har pillet lidt ved opskriften i forhold til avisen, og tilføjet en skefuld husk. Jeg tilsætter altid husk til mit hjemmebag, det giver bedre konsistens og det er godt for vores maver fordøjelse.

Ingredienser – Glutenfri hveder (20 stk)

50 g gær
1 spsk. husk
2,5 dl kold sødmælk
2,5 dl lunkent vand
90 g sukker
110 g blødt smør
3 æg
1 tsk. salt
2 tsk. kardemomme
700 g orange Finax mel

  • Opløg gæren i vandet
  • Tilsæt husk og lad det stå i 5-10 minutter
  • Tilsæt herefter de øvrige ingredienser og ælt dejen grundigt igennem. Den kan også røres på en røremaskine i minimum 10 minutter på middelhastighed
  • Lad dejen hæve i 30 minutter et lunt sted med et fugtigt klæde over
  • Form dejen til boller/hveder (gerne med ske, da dejen kan være lidt tynd) og placer dem på en bageplade med omkring 2-3 cm mellemrum
  • Lad hvederne hæve et lunt sted i 2,5-3 timer til hvederne er hævet op og når sammen i siderne
  • Bag hvederne i en opvarmet ovn på 180 grader varmluft i 15-18 minutter. De skal lyde hult når du banker på dem
  • Lad hvederne køle af på en rist

Ønsker du en blank overflade, kan du pensle bollerne med en pisket æg inden de bages i ovnen. Jeg spiser altid hveder med en tyk skive ost og et godt lag smør, det er simpelthen noget af det bedste!

Glutenfri Hveder

Glutenfri hveder

Pernille H Petersen

, , , , , , ,

6 Responses to Glutenfri Hveder

  1. Nikoline 18. april 2016 at 18:11 #

    Har du et alternativ til at udskifte finax melet, men som stadig er glutenfrit?

    • Pernille 3. maj 2016 at 22:05 #

      Hej Nikoline. Jeg er ret sikker på at du vil kunne udskifte med Urtekrams universal blanding. Jeg har dog ikke selv prøvet, men jeg bruger de to uden forskel i andre opskrifter 🙂

  2. Carina 12. maj 2017 at 17:26 #

    Hold op hvor er de gode😋 Tak for opskriften😊
    Jeg havde dog ikke nok orange Finax, så jeg brugte halv Finax og halv en af en mel fra Urtekram. Mine gæster syntes de var langt bedre end de “rigtige” 👍🏻

    • Pernille 15. maj 2017 at 16:41 #

      Tusind tak for din søde besked og feedback! Det er bare så skønt at høre når mine opskrifter også virker ude på den anden side af computerskærmen 🙂 Gode ide med at blande de to meltyper 🙂 Jeg håber, du fik spist en masse ekstra hveder i år! 🙂

  3. Heidi 24. april 2018 at 20:46 #

    Alternativ til orange finax, da jeg ikke kan finde den.

    • Pernille 13. maj 2018 at 14:39 #

      Jeg har selv bagt dem med den mel der kommer i en pap-æske fra Amo! Det blev rigtig godt – samme mængde mel 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.