Sikken en weekend, jeg er vild med at den er på 3 dage, hvorfor er det at den ekstra dag gør så stor en forskel? Jeg har selv spist hveder, hygget mig med min kæreste ude i det dejlige vejr og arbejdet en masse på bloggen og nye indlæg til jer. Har I haft en god Bededagsferie?
For nogle uger siden blev jeg inviteret på middag hos Flammen i Odense, da de er et af de steder, hvor man med god ro i maven kan gå ind hvis man har cøliaki (eller anden fødevare allergi).
En af de ting, som jeg hader mest ved at gå ud steder, som ikke gør sig i glutenfri alternativer, er at man skal udspørge tjeneren om deres retter. At man midt i en date eller middag med forretningspartnere er nødt til sidde der og udstille sig selv foran hele selskabet mens man føler sig besværlig og anderledes. Er jeg sammen med mine tætte venner og nu faste kæreste gør det mig ikke noget, men med fremmede eller i større selskaber synes jeg ærligt det er lidt træls. En anden ting er at når tjeneren så nævner mulighederne er man nødt til at beslutte sig på et splitsekund.
Derfor, er jeg virkelig glad for de steder, hvor det er markeret i menukortet. På den måde kan man bedre sidde i ro og mag og beslutte sig for hvad man godt kunne tænke sig. Heldigvis sker det flere og flere steder – Flammen er et af dem. Foruden deres virkelig store udvalg i buffeten har de nemlig et stort kort, hvor man kan se hvilke af deres ting, som indeholder allergener. Virkelig genialt hvis I spørger mig!
Kortet i Odense, hænger lige ved buffeten sådan at man stille og roligt kan tjekke de ting, som man får lyst til at prøve. Man kan endda også se det på nettet lige HER. Det er ikke kun gluten som er angivet på oversigten, så er man plaget af flere overfølsomheder, så kan man let danne sig et overblik.
De kan endda sørge rigtig fint glutenfri brød hvis man bare siger det når man bestiller sin drikkelse. Så Flammen kan altså anbefales hvis man som jeg, også gerne selv stille og roligt vil udvælge sin menu.
Jeg har planer om snart at prøve deres lørdags-brunch! Er der nogle af jer, som har prøvet det?
håber det er li sådan i herning.
Det burde være det samme i alle deres restauranter 🙂
Der er faktisk en Flammen Restaurant tæt på hvor jeg bor her i Aarhus, så måske jeg skulle prøve det 🙂
Jeg ser, at de skriver soya nogle steder på deres allergiliste. Men ved folk, at medmindre de bruger glutenfri soya, så er der ret meget hvede og dermed gluten i alm. soya? Det vidste jeg ikke i starten, da jeg skulle undgå gluten. Det er måske forvirrende, da de nogle steder på listen nævner både soya og gluten i samme linje men i en anden linje står der kun soya – så kunne man jo tro, at den var glutensikker. Det var bare lige et fif, der måske skulle sendes videre, så ingen bliver syge 😉
(Eller måske har jeg misforstået noget?)
Vh Rikke