Broccolisalat som kan bruges som tilbehør til diverse retter. Jeg synes især den gør sig godt til kød enten fra grillen eller panden.
Cremen er både sød og syrlig på samme tid og gør sig dejligt med den smagfulde bacon og sprøde broccoli. Er du en som synes broccolisalat er til den tunge side kan den spises op med granatæblekerner i stedet for æble.
Skulle der være en rest kan den sagtens gemmes på køl i en lufttætbeholder og bruges på madpakken dagen efter.
Broccolisalat
Ingredienser
- 1 broccolihoved
- 1 rødløg
- 200 g bacon i tern
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 æble
- 3 spsk. creme fraiche 9%
- 1 håndfuld rosiner
- 1 dl solsikkefrø
- 1 ½ tsk. sukker
- salt
Sådan gør du
- Kog ca. 1 L vand i en elkedel.
- Steg bacon på en tør pande og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
- Skær imens broccolien ud i mundrette stykker og læg det i en skål.
- Hæld vandet over broccolien og lad det stå tildækket i 5 minutter.
- Hæld vandet fra og lad det køle af.
- Skær æblet og løget ud i små tern.
- Imens blandes mayonniase, creme fraiche, rosiner, solsikkefrø, sukker, æble, salt og det meste af baconen. Gem evt. en hånfuld bacon til at drysse med inden servering.
- Når broccolien er kølet helt af blandes det i dressingen.
Der er endnu ingen kommentarer.