Glutenfrit ‘rugbrød’ med få ingredienser

Glutenfri rugbrød

Egentlig er der noget modsættende i at kalde det glutenfrit rugbrød, da det slet ikke indeholder rug. Det er måske mere korrekt at kalde det et kernebrød, men i daglig tale siger jeg altid selv rugbrød, har i tillagt jer nye vaner og siger kernebrød?

Glutenfrit rugbrød eller ej, den her opskrift er virkelig en jeg ville ønske jeg havde forsøgt mig med noget før. Jeg har selv enten undladt brød til frokost eller købt det ved en bager, et halvklægt brød til rigtig mange penge. Nu har jeg selv prøvet den af nogle gange og forfinet opskriften, så den er lige som jeg synes den bør være.

Der er i denne opskrift brugt surdej, det kan sagtens undlades og udskiftes med ekstra gær. Surdejen giver en ekstra god smag men det kan godt undlades.

Vil du gerne afprøve bagning med glutenfri surdej, så har jeg lavet en mini e-bog med surdejsopskrift og guides som du købes inde på min webshop. E-bogen indeholder foruden opskriften på at starte en glutenfri surdej også 5 gode hverdagsopskrifter med surdej.

Husk at du finder mange flere opskrifter på glutenfrit brød på bloggen ved at klikke lige HER.

Glutenfrit 'rugbrød' med få ingredienser

Glutenfrit ‘rugbrød’ med få ingredienser

Ret Brød, Frokost

Ingredienser
  

Sådan gør du
 

  • I en skål blandes vand, surdej og gær
  • Tilsæt loppefrøskaller og rør i 10-15 sekunder og tilsæt så melmix, salt, olie og solsikkekerner
  • Kom bagepapir i en brødform eller smør den med olie
  • Lad det hæve i 1 time på køkkenbordet under fugtigt klæde
  • Opvarm ovn på 200 grader over/under
  • Drys eventuelt med saltflager og ekstra kerner
  • Bag i formen i ca. 60 min
Pernille

2 Responses to Glutenfrit ‘rugbrød’ med få ingredienser

  1. Hanne Mette Troulsen 2. februar 2024 at 8:59 #

    Halløj .
    Hvor mange gram er der i en pose mørkt kernebrøds melmix ?
    Er lidt i tvivl.
    Venligst
    H Mette Troulsen

    • Pernille 2. februar 2024 at 10:12 #

      Hej Mette
      Hvis det er posen som linkes til i opskriften, så er det 500 g 🙂
      Du kan finde linket på posen i ingredienslisten i opskriften.

      Mvh. Pernille

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.