Glutenfri hveder

Glutenfri hveder

Er der noget bedre end lækre lune glutenfri hveder? De helt søde, bløde og luftige af slagsen, som skal spises dagen inden Store Bededag som traditionen er tro.

Med denne opskrift får du de helt perfekte hveder med den helt rigtige sødme og kardemommesmag. 

Opskriften er der brugt TJOIS basis melmix, som er en virkelig god universal melmix til brød, kager og nærmest alt du normalt ville bruge hvedemel til. Det er virkelig let at arbejde med og så er den økologisk, det synes jeg ikke man ser så ofte. Faktisk er alle mel produkterne fra TJOIS økologiske.

TJOIS basis melmix kan bruges 1:1 med rigtig mange andre glutenfri melmix. Jeg har endnu ikke oplevet en opskrift hvor ikke jeg har kunne bytte den pågældende melmix ud med den fra TJOIS og dermed få et økologisk alternativ. Du kan købe TJOIS basis melmix Løvegården eller hos www.allergikost.dk, som er de dygtige folk der producerer TJOIS produkterne.

Denne opskrift er ganske simpel og lige til at gå til. Du er sikret svampede hveder, da der tilføres en masse væske som bindes i hvederne med fibrene som tilsættes med loppefrøskallerne. Derfor får du også en lidt våd dej, som lettest håndteres med skeer. 

Det bedste resultat får du ved at sikre hvederne opnår en kernetemperatur på 98-99 grader under bagningen. Ved denne temperatur er de færdigbagt og bliver derfor ikke klæg i midten eller falder sammen når de tages ud af ovnen.

Glutenfri hveder

Glutenfri Hveder

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet tid 2 timer 50 minutter
Ret Brød
Antal 9 stk

Ingredienser
  

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i vandet 
  • Pisk salt, sukker, kardemomme, mælk og smør i, til det er ensartet
  • Tilsæt loppefrøskallerne og rør i 10-15 sekunderTilsæt straks mel og rør det sammen
  • Form til boller med ske og placer tæt i en bradepande beklædt med bagepapir
  • Dæk dejen til med fugtigt klæde og stil det til hævning i 2 timer eller til hævet til ca dobbelt størrelse
  • Opvarm ovnen på 225 ºC alm. ovn
  • Sæt fadet i ovnen og bag hvederne i ca. 30-35 minutter, til de er godt gyldne

Server de glutenfri hveder nybagte eller bag dem dagen i forvejen. Lad dem køle helt af, opbevar dem i en lufttætbeholder. Dagen efter halveres de og ristes, så de bliver lune og får den varme ristede smag. Begge dele smager fantastisk.

Glutenfri hveder
Glutenfri hveder
Pernille
Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.