Glutenfri Lasagnette

Glutenfri Lasagnette

En lækker og simpel opskrift på glutenfri lasagnette med små majspastaskruer i stedet for lasagneplader.

Nogle gange skal det gå stærkt og lasagneplader kan være svære at skaffe i dagligvarebutikker. Derfor er denne opskrift oplagt, da glutenfri pasta enten er basis i et køkken eller noget lettere at skaffe.

Sådan en glutenfri lasagnette bringer minderne tilbage til da jeg først fik cøliaki. Der var lasagneplader ikke noget jeg bare lige kunne finde og derfor brugte jeg altid enten pasta eller aubergineskiver når jeg gerne ville have lasagne.

Jeg har her brugt pasta fra REMA1000, da opskriften er udviklet til deres glutenfri univers.

Glutenfri Lasagnette

Glutenfri Lasagnette

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 55 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Aftensmad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Glutenfri Morneysauce

  • 25 g smør
  • 2 spsk. glutenfri mel Fx. TJOIS basis melmix eller fuldkornsrismel
  • 5 dl mælk
  • 1 stor håndfuld revet mozzarella
  • Salt og peber
  • Evt revet muskatnød

Lasagnette

  • 200 g gulerødder 
  • 1 løg
  • 2 spsk olivenolie til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 2 tsk. Oregano
  • 400 g hakket oksekød
  • ½ dl rødvin (kan undlades)
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • 2 tsk. tomatpuré
  • salt og peber
  • 400 g glutenfri pasta
  • 5 dl glutenfri mornaysauce

Sådan gør du
 

Glutenfri Mornaysauce

  • Smelt smør i en gryde
  • Tilsæt melet under omrøring og lad det varme godt igennem i et minutstid
  • Tilsæt mælk lidt ad gangen og pisk godt så der ikke er klumper 
  • Lader saucen koge i et par minutter mens du fortsat pisker
  • Tilsæt osten og rør rundt til den er inkorporeret i saucen
  • Smag saucen til med salt, peber og eventuelt revet muskatnød

Lasagnette

  • Riv gulerødderne og hak løg og hvidløg
  • Opvarm olien og steg løg og hvidløg til de er klare
  • Tilsæt gulerødder og hakket oksekød og steg det til det er gennemstegt
  • Tilsæt basilikum, oregano, hakkede tomater, tomatpure, vand og eventuelt rødvin
  • Lad det koge i ca 15 minutter og smag til med salt og peber
  • Kom den rå pasta op i saucen og smør pastaen godt ind i kødsaucen
  • I et fad fordeles pastaen i et jævnt lag
  • Fordel mornaysaucen over så den dækker hele fadet
  • Bag I ovnen i 35-40 minutter eller til den er dejligt gylden på toppen og pastaen helt færdig og blød

Følg endelig med på Instagram eller Facebook, hvor du vil få endnu mere glutenfri inspiration.

Glutenfri Lasagnette
Pernille
Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.