Dadelkugler med After Eight smag

Glutenfri dadelsnack med After Eight smag

Jeg så forleden, hos en af mine favorit livsstilsbloggere Twinpeaks, at man også kunne lave dadelkugler med peppermyntesmag. Så da jeg i dag gik i køkkenet med intentionerne om at lave julekonfekt og kager, endte jeg med endnu et dadelkugle-forsøg. Jeg lover jer, at det er det sidste i lang tid nu. Men jeg måtte simpelthen bare starte ud med at forsøge mig med noget, der minder om After Eight. Til jer, der ikke endnu er blevet lige så hooked på dadler, som jeg er, kan jeg love, at der det næste stykke tid, kommer mere klassiske julekager og konfekt på bloggen. Jeg har en del spændende ting i ærmet, som jeg først kan afsløre for jer om noget tid.

Ingredienser (25 kugler)

12 bløde dadler uden sten
1 spsk kokosolie
30 g kokosmel
30 g mandler
3 spsk kakaopulver
10 dråber peppermynteolie

25 g mørk chokolade (jeg brugte den fra Odense Marcipan)
2 spsk kakaopulver

  • Smelt kokosolien i en varm gryde
  • Bland smeltet kokosolie, dadler, koksmel, mandler, kakaopulver og peppermynteolie i en blender og blend det til det har en ensartet og sammenhængende masse.
  • Tril det til små mundrette kugler.
  • Stil dem på køl
  • Smelt den mørke chokolade over et vandbad.
  • Overtræk det ønskede antal kugler i mørk chokolade.

Jeg valgte, denne gang, at overtrække halvdelen i chokolade og trille den anden halvdel i 1-2 spsk kakaopulver. De blev rigtig gode på hver deres måde. Men, som den chokolade-lover jeg nu er, synes jeg, dem med chokoladeovertræk blev bedst.

Jeg har hørt fra flere, at de har problemer med at blendere brænder sammen eller foodprocessorer ikke vil blende det fint nok. Jeg bruger selv en minihakker, som følger med til min Braun stavblender, og jeg har aldrig haft nogle problemer. Så en anbefaling bliver lige sendt mod Braun.

Som sagt, så lover jeg at holde en lille dadelkugle-opskrift-pause nu.

//Dette indlæg indeholde affiliate links

Pernille H Petersen

, , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.