Endnu en gang dadelkugler, denne gang med cruchy peanutbutter

Dadelkugler med peanutbutter

I know, jeg lovede, at det var den sidste omgang dadelkugler i laaang tid. Men der er noget ved dem som simpelthen gør, at jeg tyer til dem gang på gang. Og da jeg elsker at udforske og udfordre er det selvfølgelig med en ny opskrift hver gang. Denne gang har jeg hos de altid inspirerende Twin-food set, at dadelkuglerne kunne kombineres med peanutbutter. De er helt anderledes i konsistensen end de tidligere versioner på grund af den bløde midte med peanutbutter. Så derfor tænker jeg, at disse også fortjener en plads her på bloggen.

Ingredienser (20 stk)

12 bløde dadler uden sten
1 spsk kokosolie
30 g kokosmel
30 g mandler
2 ½ spsk kakaopulver
2-3 tsk crunchy peanutbutter

  • Form med en tsk ca. 20 små kugler af peanutbutteren.
  • Placer dem på et stykke bagepapir eller madpakkepapir og læg dem i fryseren i 10-15 min.
  • Imens smeltes kokosolien i en varm gryde, bruger du soltørrede dadler som ofte er lidt hårde i det, kan man med fordel varme dem sammen med olien, så de bliver lidt blødere.
  • Kom dadler, kokos, mandler og kakao i en blender eller foodprocessor og blend til det bliver en ensartet masse.
  • Tag peanutbutteren ud af fryseren og form med dadelmassen små kugler med omkring 3 cm diameter omkring peanutbutterkuglen.
  • Rul dem i lige det du ønsker af topping. Jeg har her brugt frysetørret mandelmel, kokosmel og kakaopulver.
  • Opbevar i køleskabet til de skal serveres.

Jeg synes, de er absolut fantastiske og nu begynder tankerne allerede at glide ud i, hvilke nye smagsvarianter jeg kan lave. Jeg tror simpelthen bare, at dadelkugler er blevet min nye last.

Pernille H Petersen

, , ,

2 Responses to Endnu en gang dadelkugler, denne gang med cruchy peanutbutter

  1. Line 7. november 2014 at 19:45 #

    Sjov idé med peanuts i midten!!
    Det må jeg afprøve, når jeg får kastet mig ud i “rigtige” dadelkugler!
    Har indtilvidere kun lavet romkugler – men det smager jo også skønt! 🙂

    //Line

    • Pernille 8. november 2014 at 20:43 #

      De smager SÅ godt, Line!
      Held & lykke med dem 🙂
      Pernille

Skriv et svar