Nøddekager

Min søde mormor har været på banen med glutenfri lækkerier igen, denne gang med en rigtig god version af glutenfri jødekager. Og det bedste af det hele er, at det er lavet med naturlige ingredienser. Det betyder altså, at de helt sensitive også kan være med.

Glutenfri jødekager

Jeg har været så heldig at få en lille bøtte med hjem, så jeg har til december måned. Så har hun opbevaret resten, så vi har nogle til juleaften og julefrokosten derefter.

Ingredienser (35 stk)

50 g mandelmel (Jeg plejer at købe mit i Schweiz, da det er meget billigere dernede. Har man ikke lige kontakter dertil, så kan det købes her)
½ økologisk citronskal, revet fint
50 g blødt smør
30 g kokossukker
1 æg
80 g hirsemel
20 g Maizena majsstivelse
½ tsk bagepulver
½ tsk kardemomme
1 Æg, sukker og kanel til pynt

  • Rør alle ingredienser sammen. Pisk det godt, minimum 5 min
  • Stil dejen koldt i 30 min
  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Rul dejen ud til en tyk pølse
  • Skær tynde skiver, det hjælper, hvis man bruger en meget skarp kniv
  • Læg skiverne på en plade med bagepapir og pensel med æg og drys med sukker og kanel
  • Bages i ca. 10 min på 200 grader

De er bare gode. Så det er godt, at mormor har resten stående i en bøtte hos sig. For ellers havde der vidst ikke været nogle tilbage til kaffen juleaften.

Er du til de traditionelle julekager, kan du med fordel også lave disse glutenfri finskbrød fra et tidligere indlæg.

//Indlæg indeholder affiliate links
Pernille H Petersen

, , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.