Helstegt limekylling med tzatziki

Helstegt kylling

Vi spiser forholdsvis meget kylling hjemme hos os, og sådan et stykke kyllingebrystfilet bliver bare super kedeligt i længden. Derfor valgte vi i går at kaste os ud i at helstege en kylling. En beslutning man bare ikke fortryder.

Det gode ved en helstegt kylling er ikke kun smagen, men også alle de gode ting du kan bruge skroget til bagefter. Ønsker man sovs til denne opskrift i stedet for tzatziki, kan der hældes lidt vand ved kyllingen de sidste 15-20 min af stegningen og få en fond, som giver god smag til din sovs. Jeg har selv smide skroget i en pose i køleskabet, så jeg i dag kan koge en suppefond på den til weekenden. Så selv om det lyder lidt rigeligt kogekone-agtigt, er det bare med at komme i gang. Der er langt mellem de glutenfrie fonder til suppe og sovs.

Ingredienser – Glutenfri kylling med tzatziki (3-4 pers)

1 hel fersk økologisk kylling
1 stor håndfuld friske krydderier (jeg brugte timian, purløg og oregano)
1 økologisk lime
1 spsk Glutenfri Tamari
3,5 fed hvidløg
200 g græsk yoghurt
1 agurk
Salt & Peber

  • Forvarm ovnen på 200 grader
  • Rens og skyl kyllingen
  • Hak krydderierne og 1 fed hvidløg og riv skallen af limen
  • Skindet løsnes på brystsiden af kyllingen ved lige at lade hånden mellem kød og skind
  • Kom halvdelen af de hakkede krydderier, hvidløg og limeskal ind under skindet
  • Skær limen ud i både og kom dem ind i selve kylligen
  • Med en ske drysses Tamarien over kyllingen
  • Kom resten af krydderierne og limeskallen over kyllingen
  • Drys med salt og peber
  • Kom kyllingen i ovnen og steg den i ca. 60 min eller til den når en temperatur på 75 grader
  • Mens kyllingen steger rives agurken
  • Lad agurken dryppe af i en si med en 1/2 tsk groft salt i ca. 30 min
  • Pres 2,5 fed hvidløg ned i den græske yoghurt
  • Tilsæt agurken til yoghurten
  • Smag til med peber

Hertil kan du servere lige det du ønsker, vi fik selv kartofler fra ovnen. Desuden går denne kylling også rigtig godt på grill. Vi lavede den sidste sommer og det er som om det bare bliver meget mere smagfuldt og saftigt når det tilberedes på grillen.

Så sommeren må gerne snart melde sin ankomst, så det bliver varmt nok til at stå ude ved grillen.

Pernille H Petersen

, , , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar